Ota yhteyttä

 

Suomen monikulttuurinen muistikeskus ry  MUKES

 

 

Siiri Jaakson

 

monikulttuurisen muistityön asiantuntija

siiri.jaakson@mukes.fi
www.mukes.fi

 

 

 

 

 

 

MUKES hallitus

 


Siiri Jaakson, hallituksen puheenjohtaja

sosionomi (YAMK), sosiaalityöntekijä, muistihoitaja

 

 

Siiri on monikulttuurisen muistityön asiantuntija ja MUKES perustajajäsen.

Hän on virolainen, kuka aloitti työt Suomessa muistialalla Helsinkin Alzheimer yhdistyksen Muistineuvolassa. Pääsuunnittelijana hän on kehittänyt kulttuurisensitiivistä muistityötä Suomen muistiasiantuntijat ry, ETNIMU-toiminnassa (2015-2020). Hänen kiinnostus muistialan kehittämiseen on alkanut 2000-luvun alkupuolella, jolloin hän toimii Virossa hoivakodin perustajajäsenenä ja toiminnanjohtajana.

 

 

Päivi Majaniemi, hallituksen varapuheenjohtaja

 

 

 

 

 

Kati Juva, hallituksen jäsen

dosentti ja neurologian erikoislääkäri

 

Kati on erityisesti perehtynyt muistisairauksien tutkimiseen ja hoitoon.

Hän on töissä HUS psykiatriakeskuksessa ja on toiminut Helsingin Alzheimer-yhdistyksessä, Muistiliitossa ja Suomen Muistiasiantuntijoissa. Hän on ollut myös muistisairaiden hoitoon perehtyneen Leenankodin lääkäri. Kati Juva on 63-vuotias ja perheeseen kuluu kaksi Etiopiasta adoptoitua nuorta ja kaksi kissaa

 

 

 

Camilla Lindholm, hallituksen jäsen

professori, Tampereen yliopisto

Olen Tampereen yliopiston pohjoismaisten kielten professori. Erikoisosaamiseni kohdistuu puhuttuun kieleen, institutionaaliseen vuorovaikutukseen ja epäsymmetrisiin keskusteluihin. Olen muun muassa tutkinut lääkärin vastaanotolla käytävää vuorovaikutusta , muistisairaiden henkilöiden ja hoitajien välisiä keskusteluja ja mielenterveysongelmia ja vuorovaikutusta. Olen aktiivinen verkostovaikuttaja ja olen perustanut tutkimukseeni perustuvan muistisairaiden keskustelukumppaneille koulutuspalveluja tuottavan Memocate -nimisen yrityksen. 

 

 

 

Urve Jaakkola, hallituksen jäsen

eläkeläinen, vapaaehtoistyöntekijä

Urve on MUKES perustajajäsen.

Ennen eläkkeelle jäämistä, toimin pitkään muistihoitajana niin Muistineuvolassa, Suomen muistiasiantuntijen ETNIMU-toiminnan tiimissä kun Vanhustyön keskusliitossa Ikä - mamu projektin koordinaattorina.
Virolaisena monikulttuurisuus on yhä enemmän ollut mukana oman syntyperän kautta ja työelämässä olen saanut lisäksi paljon uutta ja mielenkiintoista tietoa kulttuurisensitiivisestä kehittämistyöstä.
Vapaaehtoisena oleminen antaa mahdollisuuden olla mukana monikulttuurisen muistityön kehittämisessä.