Vertaistukiryhmä venäjänkielisille omaishoitajille

Maahan muuttaneilla ihmisillä muistiongelmat ja niihin liittyvät palvelut voivat herättää myös läheisissä paljon epätietoisuutta ja kysymyksiä, eikä lähipiirissä ole välttämättä ketään, joiden kanssa näistä asioista voisi keskustella. Tilanteeseen voi liittyä joskus häpeää, joka heikentää tiedon vastaanottamista ja lisäavun hakemista läheiselle ja itselle. Terveydenhuollossa käyntiaika ei aina riitä kaiken tarvittavan tiedon ja tuen
antamiseen.

Kulttuurinen Moninaisuus -Muistikeskus ry, MUKES ja Pääkaupungin omaishoitajat ry:n Omaisneuvo-toiminta ovat käynnistäneet  ryhmätoiminnan venäjänkielisille henkilöille, joiden läheisellä on muistiongelmia.
Ryhmä kokoontuu 1x kk Helsingissä, Helenä Hoivakodissa, seuraava tapaaminen on Ke 30.10.2024 klo 15.00-16.30.

 

 

Ryhmässä keskustellaan venäjän kielellä tai tarvittaessa tulkin avustuksella

  • annetaan tietoa muistisairauksista ja muistiohäiriöisen henkilön tukemisesta
  • tuetaan läheisen omaa jaksamista ja tarjotaan vertaistukea.

Osallistujat voivat osallistua ryhmäkerroille mahdollisuuksiensa mukaan.

 

Ryhmä on ilmainen.

 

 

Omaisneuvo

 

Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry:n Omaisneuvo-toiminta auttaa omaishoitajia heidän alkuvaiheessa tarvitsemansa tiedon ja tuen äärelle.
Jos itse et ole omaishoitotilanteessa, ehkä joku lähelläsi oleva henkilö tarvitsisi tästä tiedon!


omaisneuvo.fi-sivustolta löytyvät keskustelupalstat omaishoitajille kuudella eri kielellä. Palstalle pääsy ei vaadi kirjautumista, vain nimimerkin antamisen. Omankielisen videon puuttuessa sen korvaa suomenkielinen videoversio. 

 

 


Takaisin