Lisätietoa Jututtajalle

"Let's rise “we do” the action"

Jututtaja-hankkeessa ohjattu puhelinseura tarkoittaa, että juttelet äidinkielellään omaan kieliryhmään kuuluvan iäkkään kanssa kerran viikossa noin puoli tuntia yhteisesti sovituista aiheista. Etävapaaehtoistyön pituus on vähintään 8 - 10 soittokertaa, soittoja saat jatkaa enemmänkin, jos te molemmat sitä toivotte. Sinun iälläsi ei ole väliä, odotamme joukkoomme niin nuoria kuin varttuneempiakin jututtajia.

Ennen soittojen aloitusta saat meiltä koulutuksen ja tarvittavat työkalut, tehtävät sekä tuen soittojen aloittamiseksi ja onnistumiseksi. Me haastattelemme Sinut ennen koulutusta ja varmistamme että tulet onnistumaan soitoissa. Jututtajana Sinulla on vaitiolovelvollisuus ja sitoudut eettisiin periaatteisiin.

Ennen puhelujen aloittamista soitamme tutustumispuhelun iäkkäälle ja keskustelemme tilanteesta, toiveista, tarpeista ja pohdimme yhdessä, miten voimme olla iloksi ja avuksi. Jos soitot päätetään aloittaa, tutustumispuhelussa sovitaan ensimmäinen soittoaika, jossa mukana olet Sinä, hanketyöntekijä ja tarvittaessa muita iäkkään läheisiä.

Jututtaja- soitot ovat aina maksuttomia niin Sinulle kuin ikäihmiselle!

Olemme rinnallasi matkallaan hyväksi Jututtajaksi!

Meiltä saat:

  • Koulutusta ja perehdytystä
  • Kuulumista upeaan Jututtaja-verkostoon
  • Soittojen tukemista ja vertaistukea toisilta Jututtajilta
  • Viikoittaista kuulumisten jakamista digialustalla
  • Arkisen tuen – aina tarvittaessa
  • Koulutuksesta saat todistuksen

Juttujen aiheita voivat olla esimerkiksi aivo- ja muistitreenit, harjoituksia yhdessä tekemiseksi ja kokemuksien jakaamiseksi tai muuten vaan toisen ilahduttamista puhelinsoitolla molemmille mielekkäistä aiheista. Koulutuksen aikana saat mukaan paljon hauskoja tehtäviä jotka soveltuvat puhelimessa käytettäväksi. Koulutuksessa treenataan yhdessä soittamista ja olemme tarvittaessa tueksi ensimmäisten soittojen aikana.

Jos sinulla on kysyttävää, niin kerromme mielellämme lisää!


Takaisin