MUKES webinaari 2024

”50 Shades of Memory Work” - webinaari 2024 on nyt katsottavissa kaikille maksuttomasti!

KLIKKAA tästä!

 

Webinaaritallenteemme tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden syventyä sukupolvien välisen yhteistyön ja kulttuurisensitiivisen muistityön kysymyksiin. Kokemuksia jakavat tutkijat ja ammattilaiset Suomesta sekä Virosta, Englannista, Unkarista, Maltalta ja Australiasta.

Webinaarit vastaavat muun muassa näihin kysymyksiin:

  • Miten eri vähemmistöryhmiä voidaan tukea muistityön avulla?
  • Miten sukupolvien välinen vuorovaikutus voi rikastuttaa yhteisöjä ja perheitä?

 

MUKESin järjestämä “50 Shades of Memory Work” -webinaari pidettiin torstaina 21. marraskuuta 2024, ja se keräsi yhteen noin 120 osallistujaa eri puolilta maailmaa. Tapahtuma tarjosi mahdollisuuden syventyä sukupolvien välisen yhteistyön ja kulttuurisensitiivisen muistityön kysymyksiin. Päivän aikana pohdittiin, miten eri vähemmistöryhmiä voidaan tukea muistityön avulla ja miten sukupolvien välinen vuorovaikutus voi rikastuttaa yhteisöjä ja perheitä.
Webinaari toi yhteen monipuolisen puhujakaartin, jotka jakoivat ajatuksia ja käytännön esimerkkejä omista tutkimus- ja työskentelykentistään. 

 

Dr. Alexandra Withnall Iso-Britanniasta käsitteli sukupolvien välisen oppimisen ja kulttuurisen monimuotoisuuden merkitystä myöhemmässä elämässä. Hänen esityksensä alleviivasi, kuinka vuorovaikutus voi edistää kulttuurien välistä ymmärrystä ja aktiivista ikääntymistä.

 

 

 

Dr. Tiina Tambaum Virosta toi esiin, ettei sukupolvien välinen yhteistyö synny itsestään. Hänen mukaansa se vaatii tarkkaa suunnittelua ja ammatillisia menetelmiä, jotta saavutetaan kestäviä ja aidosti vaikuttavia tuloksia.  

 

Dr. Erika Marek Unkarista puolestaan avasi romaniväestön terveeseen ikääntymiseen liittyviä erityishaasteita ja korosti intergeneratiivisen tuen ratkaisevaa roolia romanivanhusten hyvinvoinnissa..

 

 

 

Maltaa edustanut Dr. Anthony Scerri syventyi sukupuolen ja seksuaalisuuden kysymyksiin dementian kontekstissa, tuoden tähän teemaan sukupolvien välisen näkökulman.  

Australialainen Dr. Josefine Antoniades nosti esille hoitajien erilaisia taustoja dementiahoidossa ja valaisi, miten käytännön rakkaus ja perinteet sulautuvat hoitotyöhön Australiassa.

 

 

 
Kotimaiset puhujat toivat webinaariin suomalaisia näkökulmia. Susanna Lehtovaara kertoi ulkomailla syntyneiden perheiden kokemuksista Suomessa, erityisesti siitä, kuinka sukupolvien välinen tuki voi vahvistaa maahanmuuttajayhteisöjä. 

Siiri Jaakson, MUKESin toiminnanjohtaja, avasi intergeneratiivisen muistityön merkitystä ulkomailla syntyneiden vanhusten parissa ja esitteli MUKESin työtä käytännön esimerkkien kautta.

 

Webinaari loi inspiroivan tilaisuuden oppia, keskustella ja verkostoitua. Se korosti, miten sukupolvien välinen yhteistyö voi toimia voimavarana muistityössä, ja antoi osallistujille uusia välineitä tukea erilaisia vähemmistöryhmiä. Päivä toi esiin, kuinka tärkeää on yhdistää tutkimus, käytäntö ja yhteisöllisyys, jotta kulttuurisensitiivinen muistityö voi kehittyä ja tavoittaa yhä laajemmin niitä, jotka tukea tarvitsevat.


MUKES kiittää lämpimästi kaikkia puhujia ja osallistujia, jotka tekivät tapahtumasta unohtumattoman!

 

Kirjoittaja: Milo Syrjäläinen

 

 


Takaisin